dimecres, 11 de gener del 2017

Què sabem dels castells?

Durant el primer trimestre hem estat estudiant com eren els castells. I hem après moltes coses. Aquí us deixem les feinetes que hem fet.


Els castells medievals, normalment, estaven construïts en llocs elevats, com ara els cims de les muntanyes. A més, sovint estaven envoltats d’aigua per defensar-se dels enemics.
Els castells, al mateix temps, eren fortalesa i casa. Servien com a defensa dels atacs dels enemics i eren la llar del senyor i dels seus cavallers.


Hem vist també les seves parts: 
-Les TORRES i les MURADES servien per defensar-se dels atacs. -Els MERLETS eren els acabaments fortificats d’un mur o d’una torre. Servien de protecció dels defensors. 
-El FOSSAT moltes vegades envoltava els castells per tal de detenir els enemics. També s’aprofitava per criar peixos que després es menjaven. 
-El PONT LLEVADÍS comunicava el castell amb l’exterior i permetia creuar el fossat. 
-La PORTA CALADISSA era l’única entrada al castell. 
-La RASETA protegia la porta caladissa. Estava feta amb fusta i barres de ferro i es pujava amb l’ajuda de torns. 
-L’ADARB o camí de ronda és on s’hi col·locaven els soldats durant la seva vigilància i era a la part superior de la muralla. 
-La TORRE DE L’HOMENATGE és la més gran i la més protegida dels castells. Allí hi havia les estances més importants i és on vivien els senyors. Hi podem trobar l’habitació dels senyors, la capella, la sala principal i el magatzem.



Aquest trimestre treballarem la figura dels cavallers i les dames. De segur que també aprendrem moltes coses.

1 comentari:

  1. Quantes coses que esteis aprenent dels castells, sereu uns experts!

    ResponElimina