dimecres, 18 de gener del 2017

La conquesta de Menorca

I aquest mateix dilluns, després de berenar, na Josepa va obrir la porta del castell de la nostra classe i va trobar uns personatges molt curiosos al darrera. Entre ells hi era Abu Omar, Alfons III... Però qui eren i què venien a fer? Eren na Noa, en Francesc, en Lluc i na Marina, alumnes de sisè, que venien a contar-nos la conquesta de Menorca.
 
 Fa molt de temps, a Menorca hi vivien els àrabs.
El rei era Abú Omar i vivia al castell de Santa Àgueda, a Ferreries.
Un dia, el rei Pere III va decidir anar a conquerir Àfrica però es va aturar a Menorca a descansar.
Quan el rei Abú Omar ho va saber, va avisar els seus amics d’Àfrica. Va haver una gran batalla i Pere III va perdre i es va enfadar molt amb Abú Omar.

El 17 de gener de 1287, els homes d’Alfons III (fill de Pere III) es van enfrontar als guerrers d’Abú Omar i van guanyar. Després d’uns dies de lluita, Menorca passà a formar part de la corona catalanoaragonesa i va adoptar la seva cultura fins el dia d’avui. 


Ho van fer molt bé. Però això no és tot. Ens van preparar una feineta: pintar la bandera de Menorca. I ens van ajudar a pintar-la i ens va quedar molt bé.
Moltes gràcies a tots quatre i a na Marta per haver-nos proposat de fer aquesta activitat tan interessant a la nostra classe. 

I aquí teniu les imatges amb les feines que ens hem endut a casa de la festa de Sant Antoni: una sobrassada i la feineta de la bandera de Menorca. 


3 comentaris:

  1. Tots vam xalar molt a la representació, ens ho vam passar molt bé amb els nens i nenes de la classe de p4, tots van estar molt atents i van prestar atenció, la feineta que els hi vam preparar la van realitzar amb ganes i ho van fer molt bé.
    Noa,Francesc,Lluc i Marina.

    ResponElimina
  2. Que divertit poder veure la conquesta de Menorca amb una representació! Segur que va ser molt polida i interessant.

    ResponElimina
  3. Me va agradar molt!!

    ResponElimina