dijous, 5 de maig del 2016

El conte dels fillets i les filletes de 5 anys

I el dimecres 4 de maig, dos fillets de la classe de cinc anys van venir a demanar-nos si a les 12,30 hores voldríem anar a la seva classe per mostrar-nos el conte que han elaborat entre tots ells. I, és clar, que els hem dit que hi volíem anar. A nosaltres ens agraden molt els contes i si damunt l’han escrit fillets i filletes una mica més grossos que nosaltres encara més.
Així que a les 12,30 vam anar a la classe de cinc anys, on també estaven els de la classe de quatre anys, i tots junts vam poder veure, i escoltar, el conte.
I de segur que us preguntareu com es diu aquest conte, no? Idò, el seu títol és La princesa cridanera i el seu canet.
I aquí el teniu perquè el pugueu llegir als vostres fills i filles. No cal dir que ens va agradar d’allò més. Molt bé filletes i fillets de cinc anys!

Hi havia una vegada una princesa que se’n va anar a passejar amb el seu canet per una muntanya de flors. Caminant, caminant, van trobar un pou, el canet tenia molta set, va anar a beure aigua i va caure a dins del pou. La princesa estava molt espantada i va cridar: -Auxili, auxili!
La sirena i el dofí, que vivien davall la mar, van sentir els crits de la princesa i van anar a veure què passava nedant per un túnel màgic que connectava la mar amb el pou. El dofí, que era molt amiguet d’un astronauta que vivia a Saturn, el va telefonar i va demanar la seva ajuda.
L’astronauta va agafar el seu coet i va baixar a la Terra per intentar ajudar el canet. Mentre l’estava ajudant, ell també va caure dins el pou. La princesa, ben espantada, va tornar a cridar:
-Auxili, auxili!
Un caçador que estava caçant per la muntanya de flors, va sentir els crits de la princesa i va anar al pou a veure què passava. Va intentar ajudar el canet i l’astronauta. Però també va caure dins el pou. La princesa, amb molta força, va continuar cridant:
-Auxili, auxili!
I un gegant que estava nedant per davall la mar, va sentir els crits de la princesa i va anar al pou a veure què passava. El gegant, com que era molt gros i tenia molta força, va ficar un braç dins del pou i va salvar el canet, el caçador i l’astronauta. Tots es van posar molt contents i, per celebrar-ho, van pujar al coet de l’astronauta i se’n van anar a la Lluna i allà van fer una gran festa. Hi havia música, globus, beguda, menjar..., i s’ho van passar d’allò més bé i van ser feliços per sempre.
I, conte conta, conte acabat.
Si no és mentida, serà veritat.

1 comentari:

  1. Fillets i Filletes de la classe dels bombers, vàrem estar molt contents de tenir-vos a la nosta aula i que el conte us agradés tant! :-)

    ResponElimina